Graphic Design Studio, Utrecht, the Netherlands

 

Pages of the reportJuni 2015

 

project

Vormgeving van een scriptie, bachelor bedrijfseconomie. De opdrachtgever is Westland Orthopedie en de scriptie moet een boek worden met een met een professioneel karakter. Iets waarmee ze voor de dag kan komen.

De studie gaat over hoe controle te krijgen over de kostprijscalculatie van beenprothesen. Hierbij werkt het bedrijf met een zelf ontwikkeld model, dat in de bijlagen stap voor stap wordt getoond door middel van de stroomschema's. Het gehele boek wordt 140 pagina's en er zitten 48 pagina's met stroomschema's in. Verder staan er veel tabellen met cijfers in het document.

Ik maak gebruik van de oranje kleur uit het logo van Westland Orthopedie. Mijn missie is het document zo leesbaar mogelijk te maken. Hierbij laat ik alles wat te veel is weg, (waaronder veel tabellijnen). Ik heb gebruik gemaakt van uitspringende cijfers, opsommingen, bullet's en tabellen, waardoor de teksten en pagina's rustiger en leesbaarder worden. De oranje kleur als accentkleur (af en toe een oranje lijntje, of oranje kop in de tekst) maakt het document 'opgewekt'.
opdrachtgever

Westland Orthopedie B.V., Maria Halis
tags

#identity, #report, #tabels, #infographics, #typography